+36 1 356 2394;    +36 20 334 9025

Milyen esetben szükséges a fogat gyökérkezelni?

Gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a fog belsejében lévő puha szövet az un. pulpa befertőződik, begyullad, elhal vagy ennek veszélye áll fenn. Ennek leggyakoribb oka fogszuvasodás, fogtörés, hő vagy- kémiai ártalom.

A folyamat során a fog belsejében található élő szöveteket elpusztulnak, ezért a foggyökér belső részének teljes tisztítására és tömésére van szükség. Ezt a folyamat hívjuk gyökérkezelésnek. Kezelés nélkül a gyulladt fog elhal, később krónikus gyulladás, ciszta, góc alakulhat ki rajta.

Egy jól elkészített gyökértöméssel a fájdalmat, a további fertőzéseket és a gócbetegségek kialakulását is elkerülhetjük!


Hogy zajlik a gyökérkezelés?

A gyökérkezelés közben feltágítjuk a csatornákat, az élő vagy elhalt lágyrészeket eltávolítjuk, átfertőtlenítjük a foggyökér belsejét és ideiglenes töméssel zárjuk, szükség esetén antibiotikumot írunk fel. A végleges gyökértömés csak akkor kerül a gyökérbe, ha a fog panasz mentessé válik. A kezelést követő pár napban felléphet nyomás érzékenység, ez nem a sikertelenséget jelenti. A rendkívül precíz és aprólékos munka ellenére sajnos előfordulhat, hogy a kezelés kimenetele bizonytalanná válik.

Minden híreszteléssel és eddigi negatív élménnyel ellentétben a gyökérkezelés fájdalmatlanul elvégezhető, köszönhetően a mai korszerű érzéstelenítőknek köszönhetően!

Hogyan hosszabbíthatjuk meg élettartalmát a gyökérkezelt fognak?

A nagy felületen tömött fogakat érdemes egy un. gyökércsappal megerősíteni illetve koronával védeni, mert a gyökérkezelt fogak „élettelenek,” így idővel törékennyé válhatnak. Gondos odafigyeléssel és rendszeres kontroll vizsgálattal, még így is hosszú évekig szolgálhatnak.

DENTALIA KULISSZATITKOK

Érezte már magát kiszolgáltatottnak a fogorvosi székben?

Hírlevelünk olvasói ezt az érzést nem ismerik!

Kulisszatitkainkról, sőt az épp aktuális akcióról csak itt értesülhetnek!

Ne maradjon le!

 

DENTALIA KULISSZATITKOK

Érezte már magát kiszolgáltatottnak a fogorvosi székben?

Hírlevelünk olvasói ezt az érzést nem ismerik!

Kulisszatitkainkról, sőt az épp aktuális akcióról csak itt értesülhetnek!

Ne maradjon le!

 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
 

 

 

IDŐPONT EGYEZTETÉS

Kérjük, adja meg elérhetőségét és rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot!