+36 1 356 2394;    +36 20 334 9025

 A fogmegtartó, fogmegőrző kezeléseknek a célja, hogy a fog anatómiai formájának, és a rágófunkciónak a visszaállítása, megőrzése.

Szűkebb értelembe véve ide tartoznak az esztétikus tömések, gyökérkezelések, de ide sorolhatjuk a különböző betéteket (inlay/onlay) és a fogszuvasodás megelőző eljárásokat is.

Magyarországon a fogszuvasodás, a fogágybetegség mellett népbetegségnek számít, mely megelőzhető lenne megfelelő táplálkozással, helyes szájápolással, rendszeres fogászati ellenőrzésekkel és prevenciós eljárások alkalmazásával.

A fog szuvasodását megelőzendő eljárás a barázdazárás, mely során az őrlőfogak rágófelületén található nehezen tisztítható barázdákat speciális anyaggal lezárjuk, így elérhetetlenné válnak a baktériumok számára, elkerülve a fog szuvasodását. ezt az eljárást elsősorban gyermekkorban célszerű elvégezni! 

  

 

Ha már megtörtént a baj!

A szuvas fogat minél hamarabb be kell tömni, hogy a szuvasodást okozó baktériumok, ne okozhassanak még nagyobb kárt és fájdalmat.

Korai szakaszban a szuvas fogak ellátása- a mai kor követelményeinek megfelelően – modern fogszínű (esztétikus) tömésekkel történnek. Gyakran előfordul, hogy a szuvasodás mértéke olyan fokú, hogy a fogszövet mélyebb részeit is érint, ott már gyökérkezelésre lesz szükség.

Fontos, hogy az elkészített gyökértömés, kompozit tömés hosszútávon szolgáljon. A nem megfelelő tömés másodlagos szuvasodáshoz vezethet, a nem záródó gyökértömés pedig gyökércsúcs gyulladáshoz. Ez az az elváltozás, amely jellemzően fogászati gócbetegség okozhat!

 Mindezek hogyan előzhetőek meg?

Nem mindegy, milyen technikát alkalmazunk, hogy milyen anyagot használunk és nem mindegy, készítünk-e fogászati röntgent - panoráma röntgent - már a tervezéskor, a fog megmentése érdekében. A hosszútávú sikert csak megfelelő kezelési módszerrel és megfelelő anyagokkal érhetjük el.

 

 

 

 

DENTALIA KULISSZATITKOK

Érezte már magát kiszolgáltatottnak a fogorvosi székben?

Hírlevelünk olvasói ezt az érzést nem ismerik!

Kulisszatitkainkról, sőt az épp aktuális akcióról csak itt értesülhetnek!

Ne maradjon le!

 

DENTALIA KULISSZATITKOK

Érezte már magát kiszolgáltatottnak a fogorvosi székben?

Hírlevelünk olvasói ezt az érzést nem ismerik!

Kulisszatitkainkról, sőt az épp aktuális akcióról csak itt értesülhetnek!

Ne maradjon le!

 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
 

 

 

IDŐPONT EGYEZTETÉS

Kérjük, adja meg elérhetőségét és rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot!