+36 1 356 2394;    +36 20 334 9025

Megjelenésünket, ápoltságunkat nagymértékben meghatározza és befolyásolja mosolyunk és, hogy mi rejlik a mosoly mögött.

A jó megjelenés fontos része az egészséges fogazat, napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a fiatalos, ápolt külsőt kölcsönző fehér fogak.

A fogfehérítés esztétikai eljárás, ennek ellenére a dentálhigiénia területéhez tartozik, hiszen a fehér fogak nem csak esztétika, de egészség szempontjából is igen fontosak.

Tudni kell azonban, hogy a fehérítés nem old meg minden esztétikai problémát, nem kellően előkészített esetben okozhat károkat, ezért fogfehérítési szándék esetén a legelső lépés a konzultáció és az alapos vizsgálat!


A fehérítés mechanizmusa!

A fogaknak van egy un. örökletes színe, amit szüleinktől kapunk és vannak olyan külső behatások, amelyek a fogak elszíneződését okozzák (kávé,tea,dohány, gyógyszerek,stb.).

A fogak színét, szabad szemmel nem látható pigment részecskék okozzák, melyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába ivódtak bele. A fogfehérítő anyagok, ezeknek a pigmenteknek az oxidációját, elszíntelenítését idézik elő. A fogfehérítő anyagok, Hidrogén vagy- Karbamid peroxidot tartalmaznak különböző töménységben (15-35%).

Nem káros a fogakra a beavatkozás?

Bátran kijelenthetjük, hogy nem!

Sokéves tapasztalatok és tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy szakember által kivitelezett, minőségi anyagok felhasználásával végzett fehérítés a fogak szerkezetében semmilyen visszafordíthatatlan változást nem idéz elő. Sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik, a kezelés ismétlése esetén sem.

Hogy zajlik a fogfehérítés?

Minden esetben a fehérítési folyamat első lépéseként, a fogakhoz tapadó lepedéket és fogkövet el kell távolítani. Gyakran már ez a művelet is elég ahhoz, hogy elfogadható fehérségűek legyenek fogaink. Ezt követően választhatunk, hogy a fehérítés mely formáját választjuk, a rendelőit vagy az otthonit.

Rendelői fogfehérítés- Zoom Advanced

A rendelőben végzett fogfehérítés előnye, hogy kényelmesebb, mindössze 1 óra szükséges hozzá. A beavatkozás során magasabb koncentrációjú anyagot használunk, ezért az íny védelmére ügyelnünk kell. Ezt követően a fogfelszínre felvitt zselét 3-szor 20 percig speciális, lámpával megvilágítjuk, ennek hatására aktivizálódik a fehérítő anyag, és a benne lévő aktív oxigén eltávolítja a fog felszínén és mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket. Az eljárás befejeztével védőréteggel vonjuk be a fogat.

Az eredmény függ a kiindulási fogszíntől, de akár 6-10 árnyalatnyi világosodás is elérhető, amely jó szájhigiénia és a beavatkozás utáni tanácsok betartása mellett, akár végleges is lehet.


Otthoni fogfehérítés

Először lenyomatot veszünk a fogazatról, amelynek alapján a fogtechnikus elkészít egy vékony, a fogakra pontosan illeszkedő fogsínt. Ebbe a sínbe kerül a kisebb töménységű fehérítő zselé. A fehérítővel megtöltött sínt legalább 6-8 órára, a legegyszerűbb estére felhelyezni. Az optimális eredmény eléréséhez átlagosan 7-10 napos alkalmazás szükséges, de a folyamat közben célszerű akár több alkalommal is konzultálni a fogorvossal.

DENTALIA KULISSZATITKOK

Érezte már magát kiszolgáltatottnak a fogorvosi székben?

Hírlevelünk olvasói ezt az érzést nem ismerik!

Kulisszatitkainkról, sőt az épp aktuális akcióról csak itt értesülhetnek!

Ne maradjon le!

 

DENTALIA KULISSZATITKOK

Érezte már magát kiszolgáltatottnak a fogorvosi székben?

Hírlevelünk olvasói ezt az érzést nem ismerik!

Kulisszatitkainkról, sőt az épp aktuális akcióról csak itt értesülhetnek!

Ne maradjon le!

 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
 

 

 

IDŐPONT EGYEZTETÉS

Kérjük, adja meg elérhetőségét és rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot!