+36 1 356 2394;    +36 20 334 9025

Sok helyen olvasom, hogy „esztétikai fogászat”. Mit jelent ez?

Az esztétikai fogászat tulajdonképpegy törekvés, hogy a hiányzó vagy szuvas fogat valósághűen építsük újra.
Sajnos nem létezik ma Magyarországon olyan kritérium rendszer, aminek megfelelve ezt a jelzőt egy fogászat magára aggathatná. A valóság az, hogy minden fogászat, ahol fogszínű tömőanyagot használnak vagy megvesznek egy fehérítő rendszert, esztétikai fogászatnak vallja magát. Véleményem szerint ez a kifejezés olyan rendelőt kellene jelentsen, ahol az orvosok megfelelően képzettek, ill. legalább a nagyobb munkákat esztétikai elemzés , tervezés, modellezés előzi meg. Valamint, ha már nincs egységes előírás, a rendelő saját belső protokollal szabályozza a beavatkozásokat.

Mi is az a mosolytervezés?

Mosolytervezésről akkor beszélünk, ha egy beavatkozás tervezése során nemcsak statikailag gondoljuk át a munkát, hanem valamilyen szempontrendszer szerint reprodukálható módon, (vagyis nemcsak esetlegesen) megtervezzük a készülő fogazat küllemét.
Megítélésem szerint ez ugyanolyan fontos a készülő fogmű (és az elégedett páciens) szempontjából, mint az, hogy erős, strapabíró hidat készítsünk.

Mi az a Komplex Mosoly Rehabilitáció?

A KOMPLEMORE® rendelőnk alapkoncepciója. Egyrészt szemlélet, amely nagyobb látószögből nézi az eseteket, az esztétikai kérdéseket a szájegészség részének tekinti. A KOMPLEMORE® másrészt egy megvalósítási protokoll, melynek célja egy szigorú, belső protokoll betartásával a hosszútávú megbízhatóság és a tökéletes mosoly visszaadása. A metódus jogvédett, csak a Dentalia Fogorvosi Rendelőben érhető el.

Olyan csúnyák a fogaim, hogy szégyellek fogorvoshoz menni. Mi a megoldás?

Sajnos, nincs mese, a kezdő lépést meg kell tenni. Fontos azonban, hogy egy nagy fogászati problémával erre szakosodott rendelőt keressen fel. Ma már könnyen lehet találni információt arról, hogy egy rendelőnek mi a profilja. Vannak pl. implantációs központok, gyermekfogászati rendelők, fogszabályozó centrumok stb.
Egy olyan rendelőt, ami az elhanyagolt fogazat specialistája, nagy valószínűséggel nem fog tudni „meglepni”, bármilyen rossz is az induló állapot.

A barátom profi üzletember, a mosolya viszont több mint ciki. Nem merek rákérdezni, lehet, hogy nem orvosolható?

A csúnya fogak, csúnya mosoly oka leggyakrabban fogszabályozási gond,sötét fog, foghiány, dohányos elszíneződés a fogakon.
Bizonyos betegségek, pl. a fogágybetegség (fogínysorvadás) vagy gyógyszerszedés is lehet kiváltó ok.
Olyan értelemben gyógyítható, hogy mindig van rá megoldás. Hogy ez az ő esetében mit jelentene,az csak alapos vizsgálattal határozható meg.

Fogászati nagygenerálra lenne szükségem? Kihez fordulhatok?

Amikor nagy a baj, érdemes olyan rendelőt, olyan orvost választani, aki a problémát teljes egészében átlátja és a folyamatot menedzselni tudja. Más dolog néhány fogat betömni és más a „fogászati nagygenerál”. Szerencsés, ha van lehetőség helyben a különböző szakterületek konzíliumára, ill. fogtechnikusi találkozóra.

Szégyellem a fogaimat, ha kezeltetni szeretném nem fog a személyzet kinevetni?

Tapasztalatom szerint azok a páciensek, akik régóta halogatják a fogászati kezelést, amikor végre rászánják magukat, hosszútávú megoldást keresnek. Ha már szót értettünk, velük a legkönnyebb együtt dolgozni, és a rendszeres kontrollokat is komolyan veszik. Ők értik meg igazán, milyen nagy kincs az egészség és a jó megjelenés. Belőlük lesznek a rendelő kedvencei."
És hát ne feledjük: Ciki, ha koszos az autóm, de mégis a mosóba akkor megyek vele, ha piszkos. "Mi ezeket az elhanyagolt, piszkos autókat várjuk!"

DENTALIA KULISSZATITKOK

Érezte már magát kiszolgáltatottnak a fogorvosi székben?

Hírlevelünk olvasói ezt az érzést nem ismerik!

Kulisszatitkainkról, sőt az épp aktuális akcióról csak itt értesülhetnek!

Ne maradjon le!

 

DENTALIA KULISSZATITKOK

Érezte már magát kiszolgáltatottnak a fogorvosi székben?

Hírlevelünk olvasói ezt az érzést nem ismerik!

Kulisszatitkainkról, sőt az épp aktuális akcióról csak itt értesülhetnek!

Ne maradjon le!

 
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
 
 

 

 

IDŐPONT EGYEZTETÉS

Kérjük, adja meg elérhetőségét és rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot!